Artiesten 2015

Theatertapas 2016

Makers

Theatertapas 2015

Makers

Foto's

Video

Theatertapas 2014

Makers

Foto's

Video

Theatertapas 2012

Makers

Foto's

Video

Theatertapas 2011

Makers

Foto's

Video

Het Theatertapas festival is een kleinschalig cultureel festival met een menu vol diverse voorstellingen. Jonge ambitieuze theatermakers geven je op het festival een voorproefje van hun nieuwste voorstelling terwijl lokale muzikanten en kunstenaars hun kunsten tonen op het eindfeest in Oberland in het Ebbingekwartier in Groningen.

Tijdens het festival loop je een route met een van onze obers langs vier bijzondere locaties. Per route zie je vier voorstellingen en krijg je automatisch toegang tot de afsluitende borrel, met live muziek en beeldende kunst.

Editie Theatertapas 2015 is alweer voorbij; een fotoverslag vind je hier en in het archief.

Michel & Gaby

In poppodium Simplon nemen kunstenaar Michel Velt en choreograaf Gaby Ong je mee in een onthullende show. In een assemble van dans, zang, decor, muziek, Nederlands spraak en Engelse rap onthult Gaby haar 'vrucht'. "Ieders vruchten onthullen hun ware bron, in deze voorstelling onthul ik de mijne", aldus de choreografe. Met zang van Normunds Lukjanovics.

Michel stond eerder met kunstinstallaties en een containervoorstelling op Noorderzon in Groningen, toonde zijn werk op de Winterparade in Amsterdam en exposeerde zijn schilderwerk tijdens street art festival Bam Jam en de 'Status Quo' expositie van Urban House Groningen. Gaby stond eerder in de finale van de Kunstbende en werd hiermee tweede. 

De Dikke Dingen

Voor Theatertapas ontwikklt Eva Weerts onder de werktitel 'Drogbeeld' een perfomance in samenspel met Pim Kraan. Het onderzoek van Eva is gestart met een zoektocht naar een karakterloos beeld. Door dit te onderzoeken kwam Eva er echter achter dat er een stap overgeslagen was. De vraag waarom het karakter weggelaten is moet eerst worden beantwoord voordat het karakterloze beeld tot zijn recht kan komen. Hieruit is het thema 'kwijtraken' tot stand gekomen.

De Dikke Dingen is een platform voor het ontwikkelen van creatieve uitingen in de breedste zin van het woord. Alles kan, alles mag. Dit resulteerde in grote variaties van de uiteindelijke dingen. De hoofdmotor bestaat uit Rinnert Velman, Eva Weerts en Rikus Brederveld. Bij elk project word bekeken wie van deze drie meewerken en of er daarnaast nog extra handen of hoofden nodig zijn voor het ontwikkelen van werk. Door de steeds wisselende samenstelling van de groep zal het proces en daarbij de uitvoering van het werk steeds verschillen.

Poetry Circle

Op de prachtige locatie van het Infoversum word je meegenomen in een zinderend spel van woorden, geluid, beeld en beweging. De buitenwereld komt binnen en de binnenwereld komt buiten. Wat als je buiten staat... buiten een groep of buiten een ruimte? Waar is jouw plek in de wereld en tussen de mensen? Hoe vanzelfsprekend is die plek of hoeveel strijd heeft het gekost om die plek te veroveren? De bezoeker wordt in de wereld van de woordkunstenaars gezogen terwijl het spel zich ontvouwt. Om er bij te horen moet je jezelf buitensluiten van de directe omgeving en duik je onder in de wereld van zingende, schreeuwende, fluisterende, verliefde, verlegen, trotse of stotterende taal...

De Poetry Circle Groningen is een groep jonge bevlogen schrijvende performers die de verhalen vande stad vertellen, reflecteren op de kleine en grote dingen van het leven, kritische verhandelingen rijmen over de actualiteit, de liefde bezingen of gewoon een mooi gedicht over gisteravond voordragen. Om zo de wereld te duiden, de poëzie te eren, contact te bevorderen en om een schat aan herkenbare ervaringen naar de oppervlakte te brengen. Een groep die bij elkaar komt om te werken aan schrijf en perform talenten en toewerken naar performances voor festivals, theaters, parken, pleinen, huiskamers, clubs en lokale hotspots. De Poetry Circle Groningen presenteert tijdens Theatertapas een groepsperformance.

Thomas en Eelco

Thomas van Ek is een jonge theatermaker met een passie voor goochelen, film en Performance Art. Afgestudeerd aan de docent theater opleiding in 2012 met een voorstelling vanuit Performance Art onder leiding van Ko van den Bosch. Heeft hij nu zijn weg uitgebreid op zoek naar echte en onmogelijke ervaringen. Als maker is hij op zoek naar spel dat dicht op de huid van de spelers zit. Daarnaast is hij op zoek naar het creëren van het onmogelijke door middel van Illusionisme en special effects. In 2013 is hij aangenomen als Jonge Maker binnen het Grand Theatre in Groningen, waar hij zijn eerste proeve heeft gemaakt naar een bewerking van ‘Met gesloten deuren’ van Sartre.
 
Nu volgt een tweede experiment in samenwerking met Eelco Venema van Tryater om vorm en inhoud bij elkaar te krijgen, hiervan zal een try-out te zien zijn op het Theatertapas festival.

Chiemi Fukumori

"Aw-thentic declaration" is een (solo)contemporary dansvoorstelling waarin een vraag wordt gesteld en het publiek wordt geconfronteerd met het idee van wat "authentiek" werkelijk betekent.
 
Chiemi is een contemporary dans choreograaf en performer. Ze woont momeneel in Nederland en werkt samen met Duitse en Nederlandse dansgezelschappen. Naast haar werk als choreograaf, werkt ze ook als danslerares- en curator in Azië en Europa. Ze heeft gewerkt in Japan, Taiwan, Roemenië, Servië en Griekenland.
 

Jasper Vaessen

Jasper voert al jaren zijn performances zélf uit. Hij kent als maker immers de diepste geheimen van zij theater-taal. Dus wie kan zijn slapstick-beeldcomposities beter uitvoeren dan Jasper zelf? Dat vond hij een héle goede vraag. Daarom geeft hij zijn werk uit handen aan andere performers.

Zoals een componist met geluid een muziekstuk componeert, probeer ik dat met beelden te doen. Met handelingen, geluiden en stiltes. En een goeie dosis slapstick. Al die elementen componeer ik tot één geheel, wat ik uitschrijf in een partituur. Net als een muziekcomponist dat zou doen met noten. Vervolgens is er iemand die de partituur uitvoert. In het geval van de muziekcomponist is dat een musicus, en in mijn geval een performer. Wat moet die performer in zich hebben om de partituur tot zijn recht laten komen? Iedereen kan de partituur lezen, maar de talenten van de performer bepalen hoe goed de partituur uit de verf komt. Misschien doet een ervaren, superprofessionele performer het wel veel beter dan ik? Op TheaterTapas verschijnt een nieuwe slapstick-beeldcompositie, uitgevoerd door verschillende collega-performers.

 

 

 

Sharon Doelwijt

Losgezongen: een verhaal dat tijd en ruimte overleeft doordat de menselijke aard iets vreemds is en moeilijk tegen veranderingen kan.  Vooral  wanneer de zaken “anders” zijn dan de stereo typen die wij in onze hoofden hebben vinden wij het  moeilijk te accepteren dat “anders “zijn niet erg is. Hele groepen worden hierdoor buitengesloten met alle gevolgen van dien.  Emoties zoals haat en liefde zijn bij alle mensen hetzelfde en heeft niet zo veel met culturele verschillen te maken maar met “menselijke eigenschappen”.


Het stuk laat met de nodige humor en liedjes die een kruising zijn tussen de passionele Flamenco en intrigerende jazz zien dat hoe anders wij ook zijn en wat er ook allemaal in het verleden is gebeurd wij toch elkaar nodig hebben om onszelf te ontwikkelen en liefde te  vinden. Soms vind je vrienden in onverwachte hoek.

OLE

Het OLE paviljoen vormt een centrale plek voor het Ebbingekwartier; vanuit deze locatie worden maar liefst negen paviljoens op het terrein mogelijk gemaakt via stichting Open Lab Ebbinge.
Deze bijzondere locatie is opgebouwd uit zeecontainers die met elkaar verbonden zijn naar een blokkendoosconstructie. Vanuit de benedenverdieping opereert stichting OLE informatie. De muren zijn dan ook bekleed met prachtige oude foto’s van het gebied; Circusterrein, het Bodenwagenterrein en de Gasfabriek (CiBoGa), waarvan nu alleen nog Oberland (en het regulateurhuisje ernaast) in de oude fabriekshal overeind staat. Vanuit de grote ronde ramen op de eerste verdieping heb je prachtig uitzicht over het Ebbingekwartier. Deze verdieping wordt tijdens Theatertapas omgebouwd tot tijdelijk podium.

“OLE is een proeftuin in de tijdelijkheid van de stedenbouw, waarbinnen de mogelijkheden van het kortstondige en veranderlijke heden worden onderzocht, uitgewisseld en gepresenteerd. Juist op het moment dat er veel (economische) onzekerheden zijn, biedt dit laboratorium de ruimte om innovatie te stimuleren binnen de grenzen die de tussentijd nu stelt en altijd zal blijven stellen.” De stichting heeft al heel wat projecten achter verwezenlijkt, en daar kun je hier meer over te weten komen in een serie van documentaires. Meer over de stichting en het terrein in het algemeen vind je hier.

Kolendrift 7

Infoversum

Het infoversum is de nieuwste attractie en een dankbaar beeld voor de stadsmarketing van Groningen: een enorme globe, compleet met metalen ring staat aan de Noordkant van het Ebbingekwartier. Vorig jaar klopte Theatertapas al aan bij dit bijzondere gebouw maar om iedereen een helm te laten dragen ging ons net iets te ver. Daarom maken we het dit jaar helemaal goed!

 

Het gebouw heeft iets futuristisch, van buiten en van binnen: in de lobby en hal zijn een selectie van kunstwerken, interactieve installaties en documentaires over de constructie van het gebouw te bewonderen. In de grote zaal kun je 3D films bekijken maar in deze bijzondere koepel worden ook regelmatig presentaties en lezingen gegeven. “Infoversum is het eerste Full Dome 3D Theater in Nederland en een van de slechts 20 in zijn soort ter wereld.”

 

Naast een architectonische hoogstand is het Infoversum een plek waar kunst en wetenschap elkaar vinden: “Infoversum wil een platform zijn voor de verspreiding van wetenschappelijke kennis aan het grote publiek middels visualisaties in een zo breed mogelijk spectrum, ingebed in een cross-over van kunst, cultuur en wetenschap. Gebouw én programma-inhoud worden optimaal ingezet als medium.” Meer over het INfoversum kun je hier lezen.

 

Infoversum, Bloemsingel

 

Simplon

Poppodium Simplon is bijna niet meer weg te denken uit cultureel Groningen. Samen met Vera vormt dit voormalige kraakpand een ijzersterk front voor de muziek- en jongerencultuur in Groningen. Hoewel het gebouw van buiten niet bijzonder opvalt, kent het een bijzonder kleurrijke geschiedenis die zeker de moeite waard is (lees hier).

Vandaag de dag vind je in Simplon een mooi aanbod van kunst en cultuur. De bioscoop en het restaurant uit de jaren ‘70 en ‘80 mag er dan wel niet meer zijn, maar Galerie Simplon, Simplon UP en de rest van het programma maken veel goed. Wekelijks opent het podium haar deuren voor jongeren en muziekliefhebbers om hen te laten genieten van HipHop, DJ’s, comedie, bands, festivals en beeldende kunst. Het programma vind je hier.

Wat Simplon bijzonder maakt is de toewijding van de vele vrijwilligers die het bedrijf draaiende houden uit naam van muziek, goed gezelschap en de bedrijfsideologie: “Simplon biedt als poppodium een veelzijdige en grensverleggende programmering op gebied van (populaire) muziek, cultuur en lifestyle voor jongeren uit stad Groningen en omstreken van 16 tot 27 jaar. Hierbij zijn wij voor onze vaste en vrijwillige medewerkers een boeiende en inspirerende werkomgeving en bieden wij een podium voor jong talent, om zo een stevige positie en een voortrekkersrol te verkrijgen binnen het popcircuit van Noord Nederland.”

Simplon, Boterdiep 69

Platform GRAS

Architectuurcentrum Platform GRAS heeft een duidelijke missie: “het stimuleren en aanjagen van kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover.” En dat doen ze dan ook duidelijk in woord, daad en verschijning. Deze locatie drijft in het water aan de rand van het Ebbingekwartier. Met haar opvallende verschijning is het gebouw een uitstekende kandidaat voor Theatertapas: het gebouw is vormgegeven als houten boot en dient als podium voor debat over de architectuur in Groningen en de gebouwde omgeving in Groningen.

 

Dit debat kan op verschillende manieren vorm inhoud krijgen. Platform GRAS speelt hierin een prikkelende rol door telkens een verrassende invalshoek te kiezen, en, waar mogelijk, geijkte denkpatronen te doorbreken. We doen dit met debatten, opleveringsbezoeken, lezingen, manifestaties, educatieprogramma's, internetprojecten, brainstormavonden, bewonersprojecten, tentoonstellingen etc. Daarnaast is Platform GRAS sinds 2001 actief als uitgeverij.” Meer over de missie van dit ideologische bedrijf kun je hier vinden. GRAS biedt ook een handige agenda.

 
Platform Gras, Bloemsingel

Het Paleis

Het Paleis maakt waar wat de naam belooft: dit enorme, historische gebouw is een waar cultureel paradijs. Deze locatie diende ooit als scheikundig laboratorium van de Rijksuniversiteit Groningen en is nu omgetoverd tot culturele broedplaats. Deze uitgebreide locatie kent ateliers, hotelkamers, vergaderzalen en een brasserie. Alle ruimtes zijn een aparte beleving en veelal vormgegeven door Groningse vormgevers en ontwerpers, geïnspireerd door verschillende kunststromingen. Theatertapas bouwt voor de gelegenheid een van de zalen om tot tijdelijk theater in de statige en kleurige omgeving van Het Paleis.

 

Het Paleis: “Een broedplaats, waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, waar wonen en werken samengaan. De plek waar nieuwe initiatieven en ideeën worden ontwikkeld met diverse activiteiten voor een breed publiek.” Als je meer te weten wilt komen over deze bijzondere locatie, neem dan een kijkje op de website.

Het Paleis, Boterdiep 111

Lighthouse

Het Lighthouse Muzieklab is op bijna alle promotie-afbeeldingen van het Ebbingekwartier te vinden. De reden? Naast de karakteristieke architectuur wordt hier licht omgezet in energie. Dit schattige gebouwtje is op een bijzondere manier gebouwd om zo veel mogelijk licht op haar wanden op te vangen en dit licht om te zetten in warmte. Bijna onzichtbare draden in de kleurrijke, semidoorzichtiche kunststof-muren maken dit gebouw (bijna) energieneutraal. En wat is de wetenschap zonder kunst? De ruimte is dan ook toegewijd aan de muziek. Hier kun je concerten bijwonen, muziek leren spelen of met je band repeteren.

 

“De Lighthouse is een CO2-neutraal gebouw en bestaat volledig piepschuim, hout en gekleurde kunststof ramen. Door het gebruik van polycarbonaat verwarmt zonlicht de ruimte en wordt de geluidsisolatie bevorderd. De wanden zijn aan de binnenkant bekleed met bamboe. Deze houtsoort is milieuvriendelijk en draagt bij aan de warme akoestiek. Dit maakt de Lighthouse tot een comfortabele ruimte en een goede ontmoetingsplek voor muzikale activiteiten.”

Als je veel van muziek houdt, kom eens kijken tijdens het wekelijkse speelkwartier (concerten en jamsessies) op donderdag, een maandelijkse Labsessie (met aandacht voor een bepaald muziekinstrument) om de week op vrijdag of een van de ‘Lighthouse Concerten’. Kijk voor meer informatie op de website.

Lighthouse, Kolendrift 5

De Chemie

Ondernemerspaviljoen de Chemie is een heerlijk actieve en moderne werkplaats voor jonge ondernemers in Groningen. Deze bijzondere locatie is opgebouwd uit houten units die doen denken aan studentenwoningen van zeecontainers. Strak van buiten, een warme sfeer van binnen: het bedrijf zet zich actief in om entrepreneurs en ondernemend Groningen met elkaar te verbinden. Wat deze locatie met name zo bijzonder maakt is de moderne werkfilosofie: het bedrijf kent flexplekken, netwerkborrels, een gezamenlijke keuken en deelname aan speciale evenementen zoals de Open Lab Route, Orbitfest en natuurlijk Theatertapas.

 

Voor Theatertapas zijn de units binnen een handomdraai getransformeerd tot een mooie zwarte doos zoals wij die kennen van klassiek theater. Zo speelt zich achter elke deur in de Chemie een nieuwe visie af: hier kun je ondernemers vinden van muziekfestival Eurosonic tot ontwerpbedrijf De Merkstudio. Wat hier zo mooi aan is is de kruisbestuiving van inspiratie, talent en netwerken. De beste ideeën ontstaan immers na de werkuren, bijvoorbeeld op het balkon van De Chemie met een biertje en een fantastische club ambitieuze ondernemers. Glinsteren die oogjes al? Er zijn nog vaste- en flexwerkplekken te bemachtigen! Kijk op de website voor meer informatie.

 

De Chemie, Kolendrift 9

 

AAS Groningen

De schoonheid van deze locatie openbaart zich pas echt als je binnen bent. AAS Groningen voert haar idealen door in het ontwerp en het interieur van de ruimte en dat is te merken: de werkplekken zijn open, er wordt met duurzame materialen gespeeld en de lichtval transformeert de totaalbeleving van het bedrijf. Naast het interieur is ook de kunstcollectie de moeite waard om eens te komen bekijken.

De locatie doet nu voor de tweede keer mee met Theatertapas. Dankzij de veelzijdigheid van het gebouw zal deze tweede keer weer een totaal nieuwe beleving zijn. AAS: “Materiaal, (dag)licht, akoestiek, binnenklimaat, indeling: deze en alle andere aspecten smeden we tot een samenhangend geheel.”

Over de locatie: “Een werkruimte zegt veel over iemands werkwijze. Dat geldt ook voor ons. Wij werken in drie&zestig: een laagdrempelig atelier waarin we onderdak bieden aan vrijwel alle disciplines binnen de bouwkunde en architectuur, en daarbuiten. Ideeën, inspiratie en expertise worden hier voortdurend gedeeld. Voor elk plan kunnen we daardoor het juiste team samenstellen.”

Zie voor meer info het AAS Architecten blog en natuurlijk de website.

AAS Architecten, Boterdiep 63

Oberland

Hoofdlocatie voor deze ditie van Theatertapas is Duits restaurant Oberland. Duitse tapas? Jazeker! Een proeverij van Duitse specialiteiten worden ter plekke in de open keuken bereid. Naast eten en een excellente drankenkaart kun je genieten van de sfeer die dit monumentale pand uitstraalt: zowel van binnen als van buiten is zo veel mogelijk van het oorspronkelijke gebouw in tact gelaten. De mooie afgebladderde muren, oude ramen en het hoge plafond geven het gebouw een industriële sfeer: een mooie balans met de gezellig geuren, kleuren en geluiden van de open keuken. Lees hier meer over het gebouw.

 

Oberland viert op 14 februari haar eenjarige bestaan met een bijzonder evenement. Maar dit is zeker niet het eerste feestje: maandelijks kun je hier terecht voor tango-avonden, live jazz sessies en verschillende evenementen, zoals een boekpresentaties en natuurlijk Theatertapas! Tijdens Theatertapas wordt de dag ‘s avonds in Oberland afgesloten met live muziek, beeldende kunst, hapjes en een borrel. Tijdens het eindfeest op zaterdag 28 februari kun je hiervoor ook los een kaartje kopen.

 

Voor de echte genieters raden we aan om vooral een hapje te komen eten voordat het festival begint. De service is goed, het eten is heerlijk en de wijn is fantastisch. Zeker weten? Lees meer over Oberland hier en hier. De wisselende menukaart kun je hier bekijken.

 
Oberland, Langestraat 66

DJ Subzen

Ondertussen mag DJ Subzen wel de huis-DJ van Theatertapas genoemd worden. Deze veelzijdige DJ vult alle stille momenten met het juiste geluid. Hij draait zijn eigen 'hapjes' muziek gedurende het gehele festival, van groovy, soulvolle beats en oldies tot dansbare jazz. 

Subzen studeerde aan de HKU en de Acadmie voor Popcultuur. Hij produceert zelf ook binnen deze stijlen en speelde afgelopen jaren bij verschillende acts zoals Thomas Azier, Florian Wolff en Flux. Grote voorbeelden zijn Jazzanova, Zero dB en Whitefield Brothers.

DJ Subzen draait in Oberland op vrijdag en zaterdag (middag en avond) tussen de bands door en als afsluiter van de avond: tot we er genoeg van hebben. Je kunt op de avond zelf ook aan de deur een kaartje kopen voor de muziek (vrijdag voor 3 euro en zaterdag 4 euro).

 

The Given Horse

Radio 3FM noemde het 'Een stoerdere versie van Acda en de Munnik'. Frontmannen Marius van der Leij en Johannes Peetsma reisden vijf weken lang door de VS en deden daar een poging om te overleven als straatartiest. Dit avontuur leverde veel inspiratie op, die werd vertaald in een EP met 4 nummers. The Given Horse treedt veel op als duo met eigen mooie liedjes maar is ook te boeken voor commerciële feesten.

Ze waren te zien in o.a De Wereld Draait Door, ZappLive en met volledige band speelden ze meerdere keren bij 3FM. Tijdens Eurosonic Noorderslag waar ze meerdere keren speelden kregen ze lovende recensies van 3voor12: ’The Given Horse is een band waar je ontzettend vrolijk van wordt.’

The Given Horse speelt op zaterdag 28 februari in Oberland vanaf 23:00. Je kunt op de avond zelf ook aan de deur een kaartje kopen voor de muziek (4 euro op vrijdag).

Stuart Mavis

Stuart Mavis is het alter ego van de 23 jarige Groninger, Sjoerd Vriesema. Stuart schrijft eigentijdse popliedjes. Zijn muziek slaat een brug tussen melancholiek en vrolijke eenvoud. Waar de refreinen je meevoeren in hun opzwepende ritmes en melodieën, zetten de teksten in zijn coupletten je aan het denken. Er valt telkens weer iets nieuws te ontdekken in de muziek van Stuart, die niet schroomt om hiphop invloeden te gebruiken in zijn muziek.

In 2014 brengt hij de singles Different Generations en The Gang uit. Hij speelde met zijn band 18 Popronde shows in 13 steden en is te zien op tientallen festivals waaronder Oerol en Simmerdeis. De popkoepel van Groningen verkiest Stuart Mavis als een van de acts die Groningen vertegenwoordigt tijdens het officiële programma van Eurosonic.

Stuart Mavis wil een groot publiek aanspreken en geeft je een kijkje in het hoofd van een jonge twintiger met een (zelf)kritische kijk op het leven. Meer over deze artiest, zijn band en de muziek vind je hier.

Stuart Mavis speelt op zaterdag 28 februari in Oberland. Je kunt op de avond zelf ook aan de deur een kaartje kopen voor de muziek (4 euro op vrijdag).

Black Burned BBQ Boys

Black Burned BBQ-Boys spelen de muziek waar ze zelf het meeste van genieten. Chicago Blues, rock 'n' roll.

Black Burned BBQ-Boys zijn vijf muzikanten werkzaam aan de Academie Minerva te Groningen die tijdens de nu al legendarische bbq feesten aan het eind van ieder schooljaar de aanwezige studenten vermaken waar de buren rekening mee houden. Inmiddels is de band ook buiten de muren van de Minerva de podia met hun stampende repertoire aan het verkennen. En met succes. De muziek die gespeeld wordt is voornamelijk Chicago blues, country en rock 'n' roll. Van Howlin' Wolf via Hound Dog Taylor naar Chuck Berry en Bo Diddley. Waarbij altijd uitgegaan wordt van de oudste 'zwartste' versie om er vervolgens zelf mee aan de haal te gaan. Soms wordt er geput uit het standaard repertoire van de bekende namen Soms wordt er een oude half vergeten meester afgestoft.

Klaas Kloosterhuis – zang
Joris Witvliet – gitaar, mondharmonica, zang
Jelle de Groot – bas
Jaap Elzinga – gitaar
Ron Spaan – drums
Arnold Nieborg – gitaar

De Black Burned BBQ Boyz spelen vrijdagavond in Oberland vanaf 22:00. Meer over de band vind je hier.

Koos Buist

Verschillende mobielen geven beweging en balans tussen veer en steen.

Verbeelding van natuurlijke verbanden waarin uitersten elkaar in het midden ontmoeten. 

Kijk, wacht en vind rust. 

Koos Buist toont zijn werk 'Veer & Steen' tijdens Theatertapas 2015. Koos werkt graag met de alledaagse natuur die ons omgeeft. In zijn werk verbindt hij de natuur met thema's zoals geschiedenis, hergebruik en techniek. "Door video en installaties transformeer ik techniek in natuur en natuur in kunst."